متقاضیان تحصیل در خارج از کشور همواره به دنبال راه هایی برای تامین هزینه های تحصیل و زندگی در کشورمقصد هستند. شما درزمان جستجو برای پیدا کردن بهترین کمک هزینه های تحصیلی با اصطلاحات مانند Scholarship، Award، loan، Grant، fund,Fellowship و … مواجه میشوید. به طور کلی همه این اصطلاحات درباور عمومی با لفظ بورسیه تحصیلی (یا حمایت مالی از دانشجو) شناخته میشوند اما هرکدام از این کمک هزینه ها تعریف جداگانه داشته و با هم تفاوت دارند که در این مطلب سعی کردیم به تعریف و تفاوت آنها بپردازیم .
اسکالرشیپ(Scholarship):
اسکالرشیپ درحقیقت کمک هزینه ای است که به دانشجویان برای ادامه تحصیل داده می شود. در حقیقت دانشگاه با پرداخت مبلغی به صورت ماهیانه به شما این امکان را میدهد که با خیال آسوده تمام وقت خود را صرف مطالعه کنید. سوالی که ممکن است برای شما مطرح شود این است که آیا نیاز به بازپرداخت این مبالغ هست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم خیر نیازی نیست نگران بازپرداخت این کمک هزینه باشید.
براساس منبع تامین این کمک هزینه انواع اسکالرشیپ با عنوان متفاوت وجود دارد:
1- Doctoral student/ Researcher : دانشجوی دکترا یا ریسرچر با قرارداد کاری
2- Teaching Assistant: دستیار تدریس یا TA نوعی کمک هزینه تحصیلی است و از طریق استاد به دانشجو داده میشود. افرادی که این کمک هزینه را دریافت میکنند٬ در قبال آن کلاس های حل تمرین یا آزمایشگاه ها را برای استاد اداره میکنند. کار یا وظایف این افراد شرح مشخصی ندارد و بسته به درخواست استاد میتوانند از تصحیح برگه ها٬ برگزاری امتحان٬ جلسه رفع اشکال یا مواردی دیگر متفاوت باشند. قانون خاصی برای گرفتن TA وجود ندارد و معمولا دانشجویانی که سطح علمی بالایی درمقطع ارشد و دکترا دارند می توانند در این پست قرار گیرند. نمره بخش Speaking آزمون زبان شما٬ تاثیر بسیار زیادی در موفقیت برای دریافت این نوع کمک هزینه دارد.
3- Research Assistant: این کمک هزینه در قبال تحقیق به دانشجو داده میشود. در بیشتر دانشگاه های دنیا٬ RA از طرف استاد پرداخت میشود و از دانشجو انتظار می رود که در قبال دریافت آن به تحقیق بپردازد٬ ساعت های معینی را در آزمایشگاه یا آفیس حضور داشته باشد. در موارد بسیاری اساتید از طریق پروژه های تحقیقاتی٬ بودجه ای کسب میکنند که قسمتی از این بودجه به دانشجویان فوق لیسانس یا دکترا به عنوان RA تعلق میگیرد. از آنجا که اساس کسب RA به نوع پروژه تحقیقاتی و تخصص استاد مورد نظر بر میگردد٬ بهترین کار برای کسب و اطلاع از این موقعیت ها٬ تماس مستقیم با استاد مربوطه است. RA در دانشگاه هایی که بیشتر جنبه پژوهشی دارند مرسوم است. RA به عنوان دستیار آزمایشگاه بین دانشجویان معروف شده است. ولی لزوما این افراد در آزمایشگاه کار نمی کنند بلکه بیشتر مواقع در نوشتن مقاله یا کتاب به استاد کمک می کنند.
فاند (fund):
فاند در حقیقت کمک هزینه زندگی است که به دانشجویان اهدا میشود. میزان مبالغ فاند های تحصیلی متفاوت بوده و بر اساس بودجه دانشگاه می باشد. این کمک هزینه که توسط دانشگاه ها به دانشجویان اختصاص داده می شود می تواند برای مواردی نظیر تهیه لوازم درسی، اجاره منزل و پرداخت قبوض، تهیه غذا، مسافرت های ضروری، هزینه های نگهداری از فرزند و هزینه های درمان خرج شود. بهترین نوع فاند، فول فاند می باشد که شامل تامین هزینه زندگی بعلاوه هزینه های تحصیلی مانند شهریه می باشد. فول فاند به دانشجویان تحصیلات تکمیلی تعلق می گیرد و برای دریافت این کمک هزینه تحصیلی دانشجو باید شایستگی خود را با ارائه رزومه خود نشان دهد.
فلوشیپ (Fellowship):
فلوشیپ ها کمک هزینه هایی هستند که به منظور تحقیقات در اختیار متقاضیان قرار می گیرند. میزان مبلغی که در فلوشیپ به متقاضی تعلق می گیرد کاملا متفاوت است، اما در برخی موارد حتی امکان این موضوع وجود دارد که آن فلوشیپ، کلیه هزینه های دوره تحصیل و حتی هزینه های زندگی را نیز پوشش دهد؛ یعنی به عبارتی می توان گفت که برخی از فلوشیپ ها حالتی از فول فاند هستند. فلوشیپ ها انواع مختلفی دارند که فلوشیپهای تحقیقاتی، فلوشیپهای تدریس، فلوشیپهای پزشکی نمونه هایی ازاین نوع کمک هزینههای تحصیلی به شمار میروند. ریسرچ فلوشیپ هایی که به متقاضیان تعلق می گیرند به دو صورت داخلی و خارجی به متقاضیان عرضه می گردند. ریسرچ فلوشیپ های داخلی توسط دانشگاه به متقاضی تعلق می گیرند و فلوشیپ های خارجی توسط نهاد های مختلف نظیر خیریه ها در اختیار دانشجویان ارشد و دکترا قرار می گیرد.
کارآموزی (Internship):
دوره های کارآموزی، معمولا در دوره های کوتاه مدت تعریف می شوند که هزینه ای بابت کار کردن شما در آن جا پرداخت می شود. این پرداختی معمولا کمتر از عرف پرداختی به افراد باتجریه است.
گرنت (Grant):
در حقیقت گرنت وام بلاعوضی است که به نهادها، موسسات، شرکت ها، دانشگاه ها یا افراد متخصص به منظور انجام کار یا پروژه خاص از طرف دولت ها، نهاد ها و سازمان های دولتی، صنایع و شکرت های خصوصی، سازمان های بین المللی و بنیادهای خیریه اعطا میشود. نیازی به بازپرداخت هزینه داده شده به سازمان تامین کننده وجود ندارد ولی دراکثر موارد شخص یا نهاد دریافت کننده باید گزارش کار دهد. گرنت و اسکالرشیپ در اکثر مواد معانی یکسانی دارند ولی اسکالرشیپ بر اساس شایستگی فرد به او تعلق میگیرد و میزان آن از قبل مشخص است اما گرنت بر اساس نیاز متقاضی یا دانشجو یا شرکت داده می شود و میزان آن توسط شخص متقاضی تعیین میشود.
وام تحصیلی (Loan):
وام تحصیلی یعنی پولی که شما از دانشگاه دریافت می کنید و بنا به قرارداد مشخص باید آن را در زمان مشخصی (معمولا پس از تحصیل ) به آنها پس بدهید. نکته حائز اهمیت این است که وام تحصیلی تنها در اختیار شهروندان کشور ارائه دهنده وام است و به دانشجویان بینالمللی تعلق نمیگیرد. برای اخذ وام وجود ضامن (مقیم آن کشور) الزامی است. بازپرداخت وامهای تحصیلی بعد از اتمام دوره دانشگاه شروع می شود و البته نرخ سود این وامها پایین تر و بازپرداخت آنها نیز انعطافپذیرتر از وامهای دیگر است. همانطور که گفته شد برای دریافت وام دانشجویی میبایست فردی که دارای سابقه و اعتبار خوبی است و مقیم آن کشور می باشد را به عنوان ضامن معرفی کنید.
جایزه تحصیلی (Award):
نوعی پاداش در مبالغ متفاوت می باشد که معمولا از سوی دانشگاه ها به دانشجویان ممتاز و نمونه اعطا میشود. کسب رتبه برتر در ترمی خاص، تائیدیه هیئت علمی در مورد صلاحیت برتر علمی دانشجو ، انتشار مقالات در ژرنال های بین المللی میتواند موجب دریافت پاداش از سشوی دانشگاه گردد. این پاداشها ممکن است در طول چند ترم به دانشجویان تعلق بگیرید و البته نیازی به بازگشت آن نیست. میزان مبلغ پاداش به اندازهای نخواهد بود که هزینههای تحصیلی را تامین کند. این مبلغ مستقیما به حساب دانشجو واریز میشود و برخی اوقات نیز ممکن است به صورت کوپن، بن خرید کتاب، هزینه سفر برای ارائه مقاله در کنفرانسی خاص و یا هزینه شرکت در یک دوره تخصصی باشد.
معافیت پرداخت شهریه (Tuition Waiver):
واقع نوعی از کمکهای تحصیلی غیر پولی است که با توجه به امتیاز کسب شده در دوره پذیرش به بهترین داوطلبان اعطا میشود. حذف شهریه (Tuition Waiver ) تنها شامل شهریه دانشگاه (هزینه واحدهای درسی) میشود و ممکن است دانشجو کلاً یا بخشی از پرداخت شهریه معاف شود. همچنین این کمک هزینه تحصیلی میتواند شامل هزینه خوابگاه یا هزینه یک بازدید علمی باشد. در برخی از کشورها به جای ارائه بورسیه، سیستم معافیت از پرداخت شهریه را برای دانشجویان نخبه در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دنبال میکنند. معاف از پرداخت شهریه میتواند به صورت کامل (Full Fund) و جزئی (Partial Fund) باشد. در حالت کامل تمام هزینههای دانشگاه، محل زندگی یا خوابگاه، خوراک، کتابهای درسی و غیره برای کل مدت تحصیل (یا زمان مشخصی مثلا ۱ سال) توسط دانشگاه پرداخت میشود. در حالت جزئی تنها بخشی از هزینههای دانشگاه (حدود ۵۰ درصد) را دربرمیگیرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین دریافت پاسخ به سوالات خود در زمینه اپلای و پذیرش تحصیلی میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید. برای تعیین وقت مشاوره لطفا درخواست خود را ثبت کنید. مشاورین ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
دسته بندی مطالب
آخرین مطالب
برچسب ها
تبلیغات