کانادا کشوری سردسیر در شمال قاره آمریکا است و پس از کشور روسیه، دومین کشور پهناور در جهان به حساب می آید. مرز مشترک کانادا با ایالات متحده، بلندترین مرز زمینی در جهان است و آب و هوای نه چندان مطلوب این کشور از جمله شاخص های ان به حساب می آید. با این وجود، پیشرفت چشمگیر کانادا در دهه های اخیر، این کشور رو در زمره بهترین کشورهای دنیا برای تحصیل در خارج از کشور قرار داده و بی جهت نیست که کانادا با وجود جمعیت کم، یکی از پنج کشور مهاجر پذیر دنیا به حساب میاد. اشتیاق زیاد متقاضیان ادامه تحصیل در خارج از کشور برای گرفتن پذیرش از این کشور، ما رو بر آن داشت که شما را با همه جوانب تحصیل و زندگی در کانادا آشنا کنیم.
متقاضیان تحصیل در مقطع لیسانس در کانادا باید دارای معدل بالا و نمره زبان قابل قبول انگلیسی (آیلتس یا تافل) باشن. پذیرش در این مقطع بستگی به سابقه تحصیلی و معدل متقاضی داره (حداقل 14). علاوه بر موارد فوق، درصورتی که متقاضی دارای نمره زبان کافی برای دانشگاه مورد نظر نباشه، باید ابتدا در دوره های زبان اون دانشگاه شرکت کنه و سپس وارد دانشگاه بشه (همین شرایط در مورد کسانی که معدل پایینی دارن و یا بعضی از دروس لازمه رو نگذروندن هم اجرا میشه). دوره لیسانس در کانادا معمولا ۳ تا ۴ سال طول میکشه.
متقاضیان تحصیل در مقطع فوق لیسانس در کانادا، بایستی معدل بالای ۱۳ داشته و مدرک آیلتس با نمره حداقل ۵ و در برخی موارد مدارک GRE و GMAT رو برای برخی از رشته های خاص کسب کرده باشن. اگر فردی بخواد در رشته ای متفاوت با اونچه در دوره کارشناسی گذرانده، ادامه تحصیل بده، باید دروس جدیدی رو بگذرونه که این خودش باعث میشه مدت زمان دوره کارشناسی ارشد از یک و نیم تا سه سال متغیر باشه. بورسیه تحصیلی در این مقطع به ندرت به دانشجویی تعلق میگیره و اگر هم بگیره، معمولا بعد از پایانِ نخستین سال تحصیلی هست.
برای مقطع دکتری در کانادا، مانند بسیاری از کشورهای دیگه متقاضی باید یا برای فرصت های تحصیلی که دانشگاه ها و اساتید در وبسایت دانشگاه ارائه میدن اپلای کنه و یا به طور مستقیم با اساتید ارتباط برقرار کنه. طول دوره دکتری در کانادا ۳-۴ به طول میکشه.
شهریه تحصیل در کانادا در مقایسه با انگلیس، استرالیا و نیوزیلند پایین تره و بسته به رشته و دانشگاهی که محل گذراندن دوره هست، از 12 تا 20 هزار دلارِ کانادا در سال متغیره. با این وجود برای کمک به دانشجوها جهت پرداخت هزینه های تحصیلشون، بورسیه های تحصیلی زیادی (مخصوص دانشجویان ممتاز) وجود داره. بیشتر این بورسیه ها برای مقطع فوق لیسانس و بالاتر هستن ولی برای مقطع لیسانس هم تعدادی بورسیه وجود داره که میتوانند هزینه های تحصیل فرد رو در کانادا تامین کنند.
هزینه ماهانه حمل و نقل به طور میانگین حدود 90 دلارِ کانادا هست. نکته قابل ذکر اینکه دانشجوهای 18 تا 25 سال میتونن از تخفیفات در نظر گرفته شده در این بخش بهره ببرن.
(بدیهی است که هزینه های فوق در صورتی که دانشجو با افراد دیگر در اجاره آپارتمان شریک شود، کاهش پیدا میکند)
هزینه غذای دانشجو در کانادا نسبت به سایر هزینه های اون مبلغ زیادی نمیشه و مبلغی بین 200 تا 275 دلارِ کانادا رو باید به اون اختصاص داد.
بر اساس قوانین کانادا دانشجویان خارجی دارای مجوز کار هستن و میتونن خارج از دانشگاه اشتغال داشته باشن. با این وجود، سقف 20 ساعت کار در هفته در طول ترم تحصیلی برای دانشجوها در نظر گرفته شده. (البته در زمان های تعطیل، دانشجو میتونه تا 40 ساعت در هفته هم کار کنه).
درآمد کار دانشجویی بسته به استانِ محل کار و نوع کار، تفاوت داره. به جز فرصت کارهای پژوهشی و دستیاری دانشجویی، کارهای دیگه ای هم در مراکز آموزشی و دانشگاه ها وجود داره؛ مثلِ:
با تمام این ها، معمولا دربیرون از دانشگاه ها فرصت های بیشتری برای کار دانشجویی وجود داره. خیلی از شرکت ها در داخل دانشگاه آگهی استخدام منتشر میکنن و فرصت خوبی رو برای دانشجوها جهت اشتغال پاره وقت ایجاد میکنن.
دسته بندی مطالب
آخرین مطالب
برچسب ها
تبلیغات